Sunday, July 18, 2010

WannaBeA(Party)Star


Jojanneke van der Veer AKA Wannabe-A-Star begon haar carrière als danseres maar kwam er op de Miami Winter Music Conference in 1996 al snel achter dat ze niet van de draaitafels was weg te slaan.. Kort daarna werdt ze het gezicht van de Duitse Eurodance-act "Nomansland" die hits hadden met "7 Seconds" en "Fantasy". Een jaar later was haar eigen DJ-carrière een feit.
Altijd extremer en "vreemder" dan andere, werkte Wannabe-A-Star samen met dansers en danseressen die ze kende uit haar eigen dansverleden. 1998 was het begin van het bekende duo Wannabe-a-Star en Bianca Kroon AKA Miss B-have. Wanneer dit duo achter de decks stapte wist niemand meer wat men kon verwachtten.. In het begin was het publiek vooral verward en geschokt.."Is dit wel een serieuze DJ-set?" "Zij dit professionele paaldanseressen?" of "Zijn dit fashion bitches straigh outta hell?" waren dingen die mensen zich regelmatig afvroegen.. Het antwoord voor het grote danspubliek kwam uiteindelijk wanneer Wannabe-A-Star haar mixkunsten liet horen en zien, terwijl Miss B-have haar parodie deed van een Vegas Showgirl. Wannabe-A-Star mixte destijds (en nu nog) naadloos, sensueel en schaamteloos rock, house, hiphop, disco en punk door elkaar. In 2006 bracht ze in samenwerking met Benny Sings, Rednose Distrikt en Miss B-have haar eerste eigen tracks getiteld 'Your Shit, My Shit' en 'Mighty My' uit. 2008 is het jaar van een nieuwe samenwerking met ditmaal Edu K. La Star die op dat moment resident is op Erwin Olaf's Fucque Les Balles. Samen lieten ze hun draaikunsten horen op feesten zoals Club Filth en het op vorig jaar ontstaande feest Little Sexmachine, wat de Flex Bar vorig jaar in één keer omtoverde tot één van de beste dansclubs in Amsterdam. 2010 is uiteindelijk het jaar van haar Party Party EP. En daar draait het leven van Jojanneke ook om.. Feesten..
Feesten als een moeder-liefdebedrijver.

Hieronder kun je één van de beste sets die ik in tijden heb gehoord, namelijk haar set op één van de grootse festivals van de wereld, Exit Festival, Novi Sad (Servië), beluisteren, dowwnloaden en bekijken:


Wannabeastar Live @ Exit Festival 2010

Download: WannaBeaStar Live @ Exit Festival 2010

Bekijk hier het optreden van Wannabeastar @ Exit Festival vanuit 3 camera views @ be.at.tv
(geweldige site trouwens! check ook zeker de sets van Fake Blood en Chuckie!)


Bonus!:
Interview met Wannabe A Star tijdens Massive Ondergrond #1 (2007)

No comments:

Post a Comment