Wednesday, June 23, 2010

Three's is a Lucky Number


SiN is een muziek project dat in 1997 is gestart door Marius Drogsås Hagen en Tord Øverland Knudsen. Dit Noorse duo begonnen als pop/folk act maar hun muzieksmaak ontwikkelde zich verder en zo ook hun project SiN. SiN is vandaag een act die electronisch met pop, folk en indie mengt.
Marius en Tord’s songwriting skills en vakmanschap hebben zich all meerdere malen bewezen in de vorm van andere projecten. Tord als de bassist van de indie helden The Wombats en Marius de bassist van de band Jaqualin. Desondanks hun loyaliteit aan de andere projecten heeft SiN toch kunnen voort leven.
In de zomer van 2008 zagen Marius en Tord hun kans om het project nieuw leven in te blazen, ze gingen terug naar hun roots met nieuwe songs, bizarre instrumenten en een home recording studio. In de lokale kerk zette ze hun gear op. Een mix van doe-het-zelf lo-fi pop en sterke elektronische beats klonken door de kerk. Een delegatie van de Oslo indie scene (Pop Levi, Montee, Truls & The Trees) reisde af naar het duo om hun respect te tonen.

Na hun Kerk sessies besloten ze af te reizen naar de legendarische Elevator Recording Studio in Liverpool voor de overdubs om vervolgens weer terug te keren om de boel af te mixen. Het resulteerde in een smeltpot van ongewone indie pop en elektronische muziek.
Het resultaat mag er dan ook zijn. SiN’s debuut album word gereleased onder het Eskimo Foe Records label en is 21 Juni 2010 uit.SiN - A Romantic Dinner for Three
Download: SiN - A Romantic Dinner for Three

No comments:

Post a Comment